Καλεσμένη της Ζωής Κρονάκη και του Δημήτρη Γιαγτζόγλου βρέθηκε η Τζένη Θεωνά,στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» της ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η όμορφη πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στη σχέση με το αγοράκι της, τον Αρίωνα αλλά και τα έμφυλα στερεότυπα με αφορμή και πρόσφατα σχόλια της Μαίρης Συνατσάκη.

Ειδικότερα, η Τζένη Θεωνά σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από το gender fluidity και βλέπουμε στο εξωτερικό, κυρίως, πολλούς επώνυμους γονείς να κυκλοφορούν με τα παιδιά τους, αγοράκια ντυμένα με φούστες. Δεν ξέρω ακριβώς τι διαχείριση πρέπει να κάνεις… Ο αντίλογος είναι ότι τα παιδιά μπερδεύονται. Εμένα αυτό που κατά βάση με απασχολεί είναι να δημιουργήσεις ένα πλαίσιο στο οποίο το παιδί θα νιώθει απολύτως ελεύθερο να εκφραστεί με όποιο τρόπο του φαίνεται μεθαύριο φυσικό».

«Αυτό βέβαια δεν είναι μικρό πράγμα και εύκολο και πρέπει να το παρατηρούμε από νεαρή ηλικία. Δηλαδή πως σιγά σιγά οι δικές μας προκαταλήψεις και τα δικά μας στερεότυπα, στα πιο μικρά και απλά πράγματα, μπορούν να μπουν μέσα. Έχεις δηλαδή ένα αγοράκι που μπορεί να πάρει να δοκιμάσει τα παπούτσια σου, τις τσάντες σου… Αν εσύ πεις: «όχι, αυτά είναι κοριτσίστικα»… Όχι, εγώ δεν θα το πω αυτό».

«Αν όμως δεν είμαστε έτοιμοι, πρέπει να γίνουμε. Γιατί έτσι συμβαίνει και υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μια ζωή κρυφή και δεν μπορούν να μοιραστούν την αλήθεια τους με την οικογένεια τους και είναι στα αλήθεια δυστυχείς» συμπλήρωσε, ακόμα, η Τζένη Θεωνά στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.