Μπορεί η εφορία να θέλει να μας επιστρέψει χρήματα που δικαιούμαστε, αλλά δεν μπορεί να το κάνει, γιατί δεν έχει τον "σωστό" λογαριασμό μας; Αν πιστέψουμε τους επιτήδειους, που βρήκαν για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να εξαπατήσουν πολίτες, τότε ναι!

Πρόκειται όμως στην ουσία για μια ακόμα απάτη, με την οποία οι αετονύχηδες, ζητούν να λάβουν ευαίσθητα τραπεζικά δεδομένα, με σκοπό φυσικά όχι να μας δώσουν χρήματα, αλλά να.... αδειάσουν τον λογαριασμό μας!
Στο μέιλ, το οποίο απέστειλαν σε δεκάδες Πατρινούς, εμφανίζονται ως... Ελληνική εφορία και ζητούν επαλήθευση λογαριασμού, προκειμένου να γίνει επιστροφή φόρου. Το μέιλ έχει ως εξής:

"Η Ελληνική εφορία έχει υπολογίσει τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε τα χρήματα στο λογαριασμό σας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τον τρέχοντα αριθμό λογαριασμού. Ελέγξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να επαληθεύσετε το ποσό επιστροφής φόρου και τον τρέχοντα λογαριασμό σας. Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία σας και σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υπομονή σας".