Η Πάτρα γιορτάζει διοργανώνοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος», σε έναν αγώνα που οι συμμετοχές του θα ξεπεράσουν τις 3.000 συνολικά.

Πατρινοί και αθλητές από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό θα πάρουν μέρος σε έναν αγώνα που έχει γίνει πλέον θεσμός για το δρομικό κίνημα, έχοντας μεγάλη απήχηση και έχοντας επιπλέον και έναν πολιτιστικό προφίλ αφού θα συνδυαστεί με διάφορες παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.

Η απόσταση του Ημιμαραθωνίου είναι 21.092 μ. και η εκκίνηση θα δοθεί στις 19.00 από το Νότιο Πάρκο, εκεί που θα γίνει και ο τερματισμός. Ακόμη στις 17.00 θα δοθεί η εκκίνηση για τα 1.000 μ., αγώνα στον οποίο θα τρέξουν μικρά παιδιά και στις 17.30 θα δοθεί η εκκίνηση στον αγώνα 5.000 μ.

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων είναι στο Νότιο Πάρκο (Νότια πλευρά Κολυμβητηρίου Ναυτικού Ομίλου Πατρών). Σε ότι έχει να κάνει με τη διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και διασχίζει το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης εντός του αστικού ιστού. Συνοπτικά: Νότιο Πάρκο, Ιχθυόσκαλα, Παλιό Λιμάνι, Τελωνείο, Μαρίνα, Γλυφάδα, ΟΠΑΘΑ, ΙΟΠ, Τερψιθέα, Έλος στην Αγυιά, πρώην Πλαζ του ΕΟΤ.

Συναυλία με τους Πυξ Λαξ

Θα ακολουθήσει μεγάλη δωρεάν συναυλία από το δημοφιλές συγκρότημα των Πυξ Λαξ, η οποία θα γίνει (21.00) στην Πλατεία Γεωργίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών. 

Πάντως η αυλαία των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων άνοιξε με τη συναυλία στα Παλαιά Σφαγεία των τραγουδοποιών Κώστα Παρίση από τα Υπόγεια Ρεύματα και του Πατρινού Νίκου Μπαλή με τίτλο «Μ’ αρέσει να κοιτάω ψηλά…».