Είναι γεγονός ότι η δημιουργία της Veso Mare έδωσε μια άλλη πνοή στην Ακτή Δυμαίων όλα αυτά τα χρόνια και αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο αμιγώς εμπορικό κέντρο της Πάτρας.
Πριν από τη Veso Mare υπήρχαν τα κτίρια του παλιού εργοστασίου της ΒΕΣΟ που μέρος του κτιριακού συγκροτήματος για ένα διάστημα είχε στεγάσει και διάφορα νυχτερινά κέντρα ή πολυχώρους όπως για παράδειγμα η Υψικάμινος.
Η κατασκευή του εμπορικού κέντρου της Veso Mare έγινε χωρίς να κατεδαφιστούν τα πέτρινα κτίρια της ΒΕΣΟ ως απομεινάρια της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής που είχε αναπτύξει η Πάτρας όταν αποτέλεσε ένα από τα κέντρα της ελληνικής βιομηχανίας.
Σο ένα από αυτά τα πέτρινα κτίριο είναι η αίθουσα της Αίγλης, αλλά και διάφορα καταστήματα που έχουν ανοίξει κατά καιρούς. Ο χώρος της ΒΕΣΟ έτσι αξιοποιήθηκε και μένει να δούμε θα γίνει με τους άλλους χώρους των εγκαταλειμμένων εργοστασίων της νότιας παραλιακής Πάτρας.