Κι όμως υπάρχουν ακόμα και τον Οκτώβρη μήνα διερχόμενοι τουρίστες και γκρουπ τουριστών που περνάνε από την Πάτρα, μένοντας για λίγο και φεύγουν.

Πού τους βλέπουμε εμείς αυτούς τους τουρίστες; Σε συγκεκριμένα μέρη και μαγαζιά της πόλης, τα οποία έχουν προβληθεί μέσα από ταξιδιωτικές ιστοσελίδες και σε αντίστοιχες ομάδες στα social media, έτσι ώστε να τα γνωρίσουν τα γκρουπ και οι ξένοι τουρίστες που έρχονται έστω και για λίγο από την πόλη μας.

Επαγγελματίας ενός τέτοιου εστιατορίου, στο κέντρο της Πάτρας, μας έλεγε ότι μόνο τον Σεπτέμβριο έχουν περάσει από το κατάστημα του, πάνω από δέκα γκρουπ τουριστών, με περισσότερα από 50 άτομα.

Γκρουπ από την Κροατία, από το Ισραήλ, από την Κορέα που περνάνε από την Πάτρα, έχοντας ως κύριο προορισμό τους την Αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες και τη Νότια Πελοπόννησο και κάνουν tours σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όμως αυτές οι ομάδες ή τα γκρουπ αν θέλετε τουριστών δεν μένουν στην Πάτρα, δεν κάνουν ούτε μία διανυκτέρευση και κατά συνέπεια τα ξενοδοχεία και το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς της πόλης, ούτε που τους βλέπει, ούτε που τους αισθάνεται.

Κι όπως έλεγαν παράγοντες και άνθρωποι της αγοράς το φετινό καλοκαίρι πέρασε αρκετός κόσμος από την Πάτρα. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος αυτός δεν έμεινε και αυτό είναι το στοιχείο που κατά την άποψη μας,  πρέπει να απασχολήσει την πόλη από εδώ και στο εξής.