Ο 71χρονος σπιτονοικοκύρης στις ΗΠΑ που μαχαίρωσε θανάσιμα ένα 6χρονο αγόρι από την Παλαιστίνη θεωρούσε ότι βρίσκονταν σε κίνδυνο από τη μουσουλμανική οικογένεια, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο ιδιοκτήτης σπιτιού στο Σικάγο που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε βάναυσα μέχρι θανάτου έναν 6χρονο, ήταν σε κατάσταση παράνοιας πιστεύοντας ότι οι μουσουλμάνοι σχεδίαζαν πράξεις μαζικής τρομοκρατίας, αφού άκουγε συντηρητικές ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως δείχνουν δικαστικά έγγραφα που έφτασαν στην New York Post.

Ο Joseph Czuba, 71 ετών, εμφανίστηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα, δύο ημέρες αφότου φέρεται να δολοφόνησε τον μικρό Wadea Al-Fayoume και να επιτέθηκε στη μητέρα του, την 32χρονη Hanan Shaheen, στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν από αυτόν.

0 71χρονος πίστευε ότι κινδύνευε η ζωή του

Κατά τη διάρκεια μιας 45λεπτης ακροαματικής διαδικασίας, οι εισαγγελείς ανέφεραν στο δικαστήριο πώς ο Czuba άκουγε συστημαικά τις ραδιοφωνικές εκπομπές για τη βία στο Ισραήλ και ήταν πεπεισμένος ότι οι μουσουλμάνοι ενοικιαστές του επρόκειτο να του κάνουν κακό στο πλαίσιο της «ημέρας του τζιχάντ» που καλούσαν οι ηγέτες της Χαμάς.

Ο ιδιοκτήτης «πίστευε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο και ότι η 32χρονη μητέρα επρόκειτο να καλέσει Παλαιστίνιους φίλους της για να έρθουν και να τον βλάψουν», δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Will, Michael Fitzgerald, σύμφωνα με την Chicago Sun Times.

Αφού δεν σημειώθηκε καμία τρομοκρατική επίθεση την κηρυγμένη ημέρα της τζιχάντ την Παρασκευή, η σύζυγος του Czuba είπε ότι πείστηκε ότι το «δίκτυο» θα κατέρρεε το Σάββατο και πήγε μάλιστα στην τράπεζα για να σηκώσει 1.000 δολάρια μετρητά, ενώ έλεγε ότι ήθελε να διώξει τους μουσουλμάνους ενοικιαστές τους.

Η 32χρονη Shaheen είπε ότι η τελευταία της μέρα με τον γιο της ξεκίνησε όπως όλες οι άλλες. Οι δυο τους έτρωγαν πρωινό μαζί όταν ο 71χρονος σπιτονοικοκύρης χτύπησε την πόρτα τους.

«Ο Czuba είναι ένας θυμωμένος άνθρωπος, αλλά, την εν λόγω ημέρα, ήρθε στο σπίτι και είπε ότι ήταν θυμωμένος μαζί της για ό,τι συνέβαινε στην Ιερουσαλήμ», δήλωσαν οι εισαγγελείς ότι η Shaheen είπε στους ερευνητές.

«Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη», φέρεται να είπε στον Czuba, προτού αυτός της επιτεθεί με ένα οδοντωτό μαχαίρι στρατιωτικού τύπου.

Η Shaheen αναγκάστηκε να οχυρωθεί μέσα σε ένα μπάνιο ενώ καλούσε την άμεση δράση, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει εγκαίρως τον γιο της για να τον φέρει σε ασφαλές μέρος, όπως έδειξαν τα δικαστικά έγγραφα.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν λίγο πριν από το μεσημέρι, βρήκαν το 6χρονο αγοράκι νεκρό σε ένα κρεβάτι με 26 μαχαιριές.

Ο Czuba βρέθηκε ξαπλωμένος ανάσκελα στην πίσω αυλή με ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και άλλα μαχαίρια στο έδαφος δίπλα του, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Η Shaheen μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση με πάνω από δώδεκα μαχαιριές, αλλά αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.