Συστατικά

1/2 κιλό λάχανο λευκό πλυμένο, ψιλοκομμένο και πολύ καλά στραγγισμένο
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4-5 κ.σ.ελαιόλαδο
50γρ. ρύζι
550ml ζωμό λαχανικών
μαϊντανό
άνηθο
αλάτι
πιπέρι

Για το αβγολέμονο

2 αβγά
χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις τα κρεμμύδια και το πράσο για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
Προσθέτεις το λάχανο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ακόμη λεπτά
Ρίχνεις το ρύζι, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι
Το αφήνεις να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
Λίγα λεπτά πριν προσθέτεις τον μαϊντανό και τον άνηθο
Σε ένα μπολ ρίχνεις τα ασπράδια των αβγών και χτυπάς με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια ανάλαφρη μαρέγκα
Προσθέτεις τους κρόκους και ανακατεύετε με το σύρμα
Ρίχνεις το χυμό του λεμονιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα
Παίρνεις με την κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα που βράζουν τα λαχανικά και προσθέτεις σιγά-σιγά στο αβγολέμονο χτυπώντας διαρκώς
Συνεχίζεις την ίδια διαδικασία με άλλες 4 κουτάλες ζωμό
Ρίχνεις το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείς ώστε να πάει παντού
Το σερβίρεις ζεστό.

Πηγή: tlife.gr