Σε δύο χρόνια από τώρα αναμένεται να ξεκινήσει το έργο για την ανάπλαση του πεζόδρομου της Μαιζώνος, αφού όλες οι εκτιμήσεις και η εξέλιξη των εργασιών που έχουν προχωρήσει στο ιστορικό κέντρο της Κάτω πόλης, καταλήγουν σε μια τέτοια διαπίστωση.

Οι εργασίες για το σημαντικότερο ίσως έργο της ανάπλασης της Κάτω πόλης δύσκολα θα προλάβουν να ξεκινήσουν εντός του 2023, εφόσον φυσικά η Μαιζώνος αποτελέσει την τελευταία από τις παρεμβάσεις από όλες αυτές που ορίζει η συγκεκριμένη εργολαβία.

Με βάση την μελέτη για την ανάπλαση της Κάτω πόλης η Μαιζώνος θα πεζοδρομηθεί από το ύψος της Αράτου έως στο ύψος της Γούναρη. Πρόκειται για μια μεγάλη ακτίνα που διανύει τα ιστορικό κέντρο της Πάτρας και μάλιστα στην καρδιά του κυκλοφοριακού της πόλης.

Οπότε είναι αυτονόητο ότι οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της θα χρειαστούν και τον ανάλογο χρόνο. Προηγούνται εξάλλου οι πεζοδρομήσεις της Κανάρη, της Σισσίνη και της Αλεξάνδρου Υψηλάντου, σε τρεις οδούς που θα γίνουν ταυτόχρονα και παρεμβάσεις για την διαμόρφωση ποδηλατόδρομων. Επίσης σημαντικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και σε κομμάτια της Αγίου Νικολάου και της Γεροκωστοπούλου. Οπότε με δεδομένο ότι η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα είναι η τελευταία παρέμβαση οι εργασίες πάνε για το 2025.