Δύο κεντρικές παραγωγές ανεβαίνουν μέχρι το τέλος του 2023 από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο πλαίσιο της χειμερινής θεατρικής σεζόν.

Η πρώτη αφορά το έργο «Τιμή και χρήμα» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη που θα παιχθεί μέσα στο προσεχές διάστημα στο θέατρο Επίκεντρο και το δεύτερο έχει να κάνει με τα «Λόγια της Πλώρης» του Ανδρέα Καρκαβίτσα που θα παιχθεί στο θέατρο Royal.  

Πρόκειται για δύο παραστάσεις που θα στηριχθούν κυρίως σε πατρινούς ηθοποιούς και σε ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό. Προηγείται πάντως η παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Τσάκωνα, σε ένα έργο που έχει γράψει ο ίδιος.

Στόχος των παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι να κρατηθεί σε καλό σημείο το επίπεδο των παραστάσεων του και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πατρινού κοινού που επιζητεί μια ποιότητα και από την άλλη να υπάρξει και μια ανάλογη εμπορική επιτυχία σαν και αυτή των δύο περασμένων ετών.

Οι χορευτικές θεατρικές παραστάσεις που ανέβηκαν επί θητείας Λουκά Θάνου, ανεξάρτητα από τις μουρμούρες που ακούστηκαν για το βάρος που δίνεται στο μουσικό κομμάτι του θεάτρου, εμπορικά πήγαν αρκετά καλά και αυτό έδωσε μια σημαντική ανάσα στο ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ ο κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από το θέατρο της πόλης του.

Αυτά είναι στοιχεία που θα πρέπει να έχουν μια συνέχεια από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας η πρόσληψη του οποίου φαίνεται να αργεί ακόμα.