ΔΑΦΝΗ

της Ραφαέλλα Μάρκους

 

με τη Λίλα Μπακλέση και την Άρτεμη Γρύμπλα

 

Τελευταίες παραστάσεις

24-25-26 Νοεμβρίου 2023

Θέατρο Act

Σκάλες Γεροκωστοπούλου, Πάτρα

Προπώληση: https://www.more.com/theater/lgbtqi/dafnipatra

Το θέατρο act με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνει τρεις έξτρα τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό έργο «Δάφνη» της Ραφαέλλα Μάρκους με τις: Άρτεμις Γρυμπλα και Λίλα Μπακλέση. Το κοινό της Πάτρας ανταποκρίθηκες θερμά γεμίζοντας και τις εννέα πρώτες παραστάσεις και καταχειροκρότησε τις δύο πρωταγωνίστριες.

Οι επιπλέον παραστάσεις θα παιχτούν Παρασκευή 24/11 στις 21.30, Σάββατο 25/11 στις 21.30, Κυριακή 26/11 στις 20.00.

Για λόγους προγραμματισμού και διαθεσιμότητας δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.

Λίγα λόγια για τη «Δάφνη»:

Μετά τη μεγάλη sold out επιτυχία των «Οι Κάτω απ’ τ’ αστέρια» σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής, συμπράττουν ξανά για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το βραβευμένο έργο της Ραφαέλλα Μάρκους.

Πρόκειται για ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή, την επιβολή της εξουσίας και τελικά… την φωτοσύνθεση. Μια ιστορία για όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί διαφορετικά. Ένα σύγχρονο θρίλερ, γραμμένο μόλις το 2022, που συνδιαλέγεται με τον αρχαιοελληνικό μύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα.

Η Δάφνη είναι μία σύγχρονη γυναίκα που σιχαίνεται τις ταμπέλες και λατρεύει τα φυτά. Προσπαθεί να επιβιώσει στον έξω κόσμο, σ’ αυτόν τον ετεροκανονικό κόσμο: ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ένα βράδυ, ερωτεύεται μία γυναίκα - μια γουόντερ γούμαν. Και ακριβώς τη στιγμή που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει την ευτυχία, ένα (όχι και τόσο) μικρό μυστικό από το παρελθόν της, έρχεται να ταράξει τη σχέση και τη ζωή της.

Καθώς το τίμημα που πληρώνει για να μπορέσει να το κρατήσει κρυφό μεγαλώνει, το μυστικό της την βαραίνει ολοένα και περισσότερο, την τυλίγει σαν τις ρίζες ενός δέντρου που την αναγκάζουν να μένει ακίνητη. Το δέρμα της σιγά σιγά καλύπτεται με τον φλοιό της ενοχής. Και η Δάφνη θέλει όσο τίποτε πια να πετάξει ένα κομμάτι του εαυτού της. Να γίνει όλα όσα δεν είναι. Ένα αστικό θρίλερ, που πραγματεύεται, με χιούμορ και ευαισθησία, τον δύσκολο και μοναχικό δρόμο της αποδοχής του εαυτού μας.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Fringe festival του Εδιμβούργου αποσπώντας τα βραβείο «Summerhall Lustrum Award 2022» και στο Soho Theatre στο Λονδίνο κερδίζοντας το «SoHo Playhouse Medal of Excellence 2022».

 

Ταυτότητα παράστασης:

Μετάφραση & Ερμηνεία: Άρτεμις Γρύμπλα & Λίλα Μπακλέση

Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου

Επιμέλεια κίνησης: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασσόπουλος

Βοηθός σκηνοθετών: Εύα Διαμαντή

Φωτογραφίες & Trailer: Σοφοκλής Μπιμπής

Παραγωγή: Floating Orchard Theatre Company & Θέατρο Αυλαία Θεσσαλονίκη

Τελευταίες παραστάσεις: 24-25-26 Νοεμβρίου 2023

Ώρες: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30, Κυριακή στις 20.00

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263

Εισιτήρια: 15€ (κανονικό) 10€ (μειωμένο)

Προαγορά εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/lgbtqi/dafnipatra

Η παράσταση πραγματοποιείται με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟ

www.act-theater.gr