Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο για την ανακαίνιση και τη συντήρηση του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και με βάση την ενημέρωση που έχει από το υπουργείο Πολιτισμού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η μελέτη για την στατικότητα του νεοκλασικού κτιρίου του Τσίλερ. Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των τεχνικών ελέγχων που θα γίνουν μέσα από τη μελέτη αυτή.

Εφόσον όλα είναι εντάξει θα προχωρήσει άμεση η προκήρυξη του διαγωνισμού και έτσι μετά από ένα χρονικό διάστημα και αφού αξιολογηθούν οι προσφορές θα βγει ο ανάδοχος που θα προχωρήσει στις εργασίες για την συντήρηση του κτιρίου, με βάση τη μελέτη που έχει γίνει από τα γραφεία που την έχουν αναλάβει από το υπουργείο Πολιτισμού. 

Το πότε θα είναι έτοιμο για να παραδοθεί το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων αυτό είναι ένα ερωτηματικό που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια. Το σίγουρο ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν, χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του κτιρίου, με στόχο ταυτόχρονα να αναβαθμιστεί, έχοντας έναν ακόμα πιο ενεργό ρόλο στα πολιτιστικά πράγματα της Πάτρας. 

Ο βασικός στόχος των εργασιών, πέρα από το πρακτικό κομμάτι που αφορά το θέατρο και τον πολιτισμό, είναι να διασωθεί από την φθορά του χρόνου αυτό το πολιτιστικό μνημείο της Πάτρας και να αναδειχθεί αισθητικά, προβάλλοντας την πόλη, την ιστορία της, τις ομορφιές της, αλλά και την πολιτιστική της κληρονομιά.