Θα βγουν ποτέ τα κοινόχρηστα ποδήλατα από τις αποθήκες του δήμου; Θα λειτουργήσει ξανά το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων που είχε η Πάτρα για κάποιους μήνες και στη συνέχεια έπαυσε από τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που έγιναν στους σταθμούς που υπήρχαν σε διάφορα σημεία της πόλης;

Το θέμα είναι ακόμα επίκαιρο και απασχολεί αρκετούς δημότες που θέλουν να σταματήσουν ή να μειώσουν την χρήση του αυτοκινήτου ή των συμβατικών δικύκλων που κινούνται με καύσιμα και να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους εντός του κέντρου.

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής τα κοινόχρηστα ποδήλατα θα βγουν ξανά στους δρόμους όταν προχωρήσουν και ολοκληρωθούν τα έργα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, αλλά κι όταν ολοκληρωθεί ο παραλιακός ποδηλατόδρομος.

Στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι οι σταθμοί των κοινόχρηστων ποδηλάτων να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία της παραλιακής ζώνης, ξεκινώντας από την ακτίνα της Πλαζ και φτάνοντας στο Νότιο Πάρκο.

Το σκεπτικό έχει να κάνει και με την ενίσχυση του παραλιακού ποδηλατόδρομου που μέχρι ώρας δεν χρησιμοποιείται και τόσο από τους ποδηλάτες. Με αυτόν τον τρόπο οι σταθμοί του συστήματος θα ελέγχονται και θα φυλάσσονται πιο εύκολα, οπότε θα μειωθούν οι πιθανότητες για νέους βανδαλισμούς και καταστροφές.