Μέρα μεσημέρι μπαίνουν ή προσπαθούν να μπουν σε διαμερίσματα και σπίτια οι επιτήδειοι, αδιαφορώντας ακόμα και αν ο ένοικος είναι εντός.

Το θράσος των διαρρηκτών και των κλεφτών έχει φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο και το γεγονός αυτό, πέρα από τους κατοίκους της πόλης, προβληματίζει την αστυνομία.

Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο ένα μήνα δείχνουν ότι το όλο φαινόμενο δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες συνοικίες ή περιοχές εκτός του κέντρου της Πάτρας, αλλά και το ίδιο το κέντρο της.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Κορίνθου, ανάμεσα στην Κολοκοτρώνη και την Αράτου. Δύο άτομα προσπάθησαν να μπουν σε διαμέρισμα του έβδομου ορόφου πολυκατοικίας, αδιαφορώντας αν μέσα ήταν ο ένοικος.

Ο τελευταίος ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο, ενώ οι δράστες το είχαν σκάσει κατεβαίνοντας με τα πόδια από τις σκάλες στα γύρω στενά. Το περιστατικό αυτό που συνέβη μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Πάτρας, δεν είναι το μοναδικό.

Σύμφωνα με τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν συμβεί τουλάχιστον πέντε τέτοια περιστατικά στο κέντρο της Πάτρας. Οι κάτοικοι έτσι του κέντρου ανησυχούν, με την αστυνομία να τονίζει από την πλευρά της ότι κάνει ότι μπορεί για την προστασία των πολιτών.