Τρεις ηλικιωμένοι κάτοικοι του Βόλου έπεσαν τις τελευταίες ημέρες θύματα απάτης με τη μέθοδο του ατυχήματος που δήθεν προκάλεσε τραυματισμό των παιδιών τους, αλλά το τρίτο περιστατικό οδήγησε στην σύλληψη ενός Έλληνα που παραλάμβανε τα χρήματα και τα τιμαλφή που άφηναν σε σημεία της πόλης, πιστεύοντας ότι προορίζονται για χειρουργική επέμβαση ή αποφυγή ποινικών ευθυνών.

Η άκρη του νήματος βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένας κάτοικος της πόλης δέχθηκε τηλεφώνημα στο σταθερό του τηλέφωνο από έναν άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι αστυνομικός που είχε δήθεν συλλάβει το παιδί του επειδή προκάλεσε τροχαίο με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού και του ζήτησε 2.000 ευρώ, δήθεν για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες.

Το θύμα συμφώνησε να αφήσει τα χρήματα δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων, ωστόσο αμέσως μετά επικοινώνησε μαζί του το παιδί του και αποκαλύφθηκε η απάτη, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί άμεσα η Ασφάλεια. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, ο «εισπράκτορας» εντοπίστηκε μόλις παρέλαβε τα χρήματα από το σημείο που τα είχε αφήσει το θύμα και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του βρέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και ένα πλαστικό κουτί με κοσμήματα τα οποία προέκυψε πως ανήκαν σε μια ηλικιωμένη που εξαπατήθηκε με τον ίδιο τρόπο την περασμένη Παρασκευή. Η γυναίκα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος της συστήθηκε ως γιατρός του νοσοκομείου και της είπε ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση, καθώς είχε τραυματιστεί από πτώση στην εργασία του. Έτσι, είχε βάλει σε μια σακούλα το ποσό των 1.200 ευρώ και τα χρυσαφικά της και τα είχε αφήσει δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων απ' όπου τα παρέλαβε ο «εισπράκτορας».

Στην πορεία της προανάκρισης, εξιχνιάστηκε άλλη μια απάτη που είχε γίνει το Σάββατο στο Βόλο, με θύμα μια γυναίκα που πείστηκε ότι το παιδί της είχε τραυματιστεί και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση και άφησε μια σακούλα με 2.000 ευρώ δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων, από τον οποίο την παρέλαβε ο αλλοδαπός δράστης.

Ο «εισπράκτορας» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που του άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ' εξακολούθηση. Η προανάκριση συνεχίζεται για να διαπιστωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των συνεργών του και για να εξιχνιαστεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με θύματα ηλικιωμένους.