Σημαντικό πλήγμα στην διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Κρήτης κατάφεραν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ηρωίνης βάρους ενάμισι κιλού που μετέφερε ένας 60χρονος Έλληνας, ο οποίος έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο δράστης αποβιβάστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης από το πλοίο της γραμμής που έδεσε στο λιμάνι της Σούδας προερχόμενο από τον Πειραιά. Μάλιστα, ταξίδεψε στη Σούδα με σκοπό να πάει οδικώς στο Ηράκλειο πιστεύοντας ότι δεν θα είχε εντοπιστεί. Όμως, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις του, καθώς είχαν πληροφορίες για τη δράση του και τον συνέλαβαν με την ποσότητα της ηρωίνης που είχε παραλάβει από άγνωστο στην Αθήνα και σκόπευε να διακινήσει στην Κρήτη.
Στην κατοχή του κατασχέθηκαν ένα κιλό και 502 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή "βράχου", 350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατά την έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του βρέθηκαν μια ζυγαριά ακριβείας και ναρκωτικά χάπια για τα οποία δεν διέθετε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν ο 60χρονος είχε και συνεργούς που θα συμμετείχαν στην διακίνηση στο Ηράκλειο.