Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες της ανάπλασης στη συνοικία των Προσφυγικών, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η δημοτική αρχή σε ανάρτηση της.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε την σύμβαση για την ολοκληρωμένη παρέμβαση – αναζωογόνηση της ιστορικής συνοικίας των Προσφυγικών στα τέλη Ιουνίου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται κανονικά και με γοργό ρυθμό. Η περιοχή, σε συνδυασμό και με την Πλατεία Ελευθερίας της οποίας η ανάπλαση έπεται, αλλάζει πρόσωπο.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο στο να δούμε μια ολόκληρη περιοχή να αλλάζει, όπως αλλάζει ολόκληρος ο Δήμος μας», είχε δηλώσει ο Δήμαρχος την ημέρα των υπογραφών.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατασκευή και ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, δημιουργία υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, έργα πρασίνου, που περιλαμβάνουν απομάκρυνση των ξερών δέντρων και αντικατάστασή τους με νέα.

Η παρέμβαση γίνεται με υλικά φιλικά στο περιβάλλον, με περιβαλλοντική ευαισθησία χρηστικότητα και δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι ένας από τους στόχους της ανάπλασης αυτής είναι η επιστροφή των κατοίκων που μεγάλωσαν σε αυτή τη συνοικία και έφυγαν από εκεί εξαιτίας της υποβάθμισης και της παραβατικότητας της τελευταίας δεκαετίας.