Τα όσα γίνονται στη Γάζα και ο πόλεμος που μαίνεται μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης αναμένεται να ανεβάσουν τις τιμές των καυσίμων στα ύψη.

Αυτός είναι ο φόβος των επαγγελματιών των πρατηριούχων καυσίμων, τονίζοντας ότι αν η κατάσταση αυτή στην λωρίδα της Γάζας συνεχιστεί, θα επηρεαστούν όλες οι αγορές της Ευρώπης και η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Το μέχρι που θα ανέβουν οι τιμές, αυτό είναι κάτι που δεν έχει φανεί ακόμα. Ήδη πάντως, ανεξάρτητα από τους βομβαρδισμούς και την φρίκη στην Γάζα, υπάρχει μια αυξητική τάση στις τιμές τόσο των καυσίμων της ενέργειας, όσο και στα καύσιμα θέρμανσης.

Το πετρέλαιο θέρμανσης η αγορά του οποίου ανοίγει στις 14 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει από την τιμή του 1,50 με 1,55 ευρώ, ενώ οι τιμές στην αμόλυβδη στην Πάτρα είναι σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Αν ο πόλεμος επηρεάσει προς τα πάνω τις τιμές και έρθει για να επεκτείνει την ακρίβεια της ενεργειακής κρίσης, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μία ακόμα κρίση πάνω στην κρίση των καυσίμων που ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η κατάληξη της.