Σε αναστολή είναι η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με τα μαθήματα να μην γίνονται ύστερα από την μείωση των διδάκτρων στους καθηγητές, με βάση τα όσα ορίζει η ΚΥΑ που πλέον είναι σε ισχύ από το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα δίδακτρα των καθηγητών της σχολής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, μειώθηκαν κατά 70% και τα χρήματα που τους δίνονται ίσα που τους αρκούν για τα έξοδα μετακίνησης.

Αν δεν αλλάξει κάτι υπάρχει σοβαρό θέμα για την λειτουργία της Δραματικής Σχολής. Πάνω σε αυτό η συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στις Σταφιδοαποθήκες του Μπάρι μετά από πρωτοβουλία των σπουδαστών, ήταν κομβικής σημασίας.

Στόχος είναι να πειστεί η κυβέρνηση και κυρίως το υπουργείο να γίνει μια τροποποίηση της ΚΥΑ και να εξαιρεθεί η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, όπως έγινε με τις περιπτώσεις της Εθνικής Σχολής Θεάτρου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω σε αυτό το θέμα έχουν γίνει ήδη επαφές με την υπουργό Πολιτισμού και με στελέχη του υπουργείου, εξηγώντας τους το γιατί η Δραματική Σχολή και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πρέπει να εξαιρεθεί από την ΚΥΑ.

Πάντως ελπίδα των σπουδαστών που αγωνιούν για την τύχη της σχολής τους είναι να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα καθώς η σπουδαστική σεζόν έχει αρχίσει. Σημειώνουμε ότι υπάρχουν αρκετά παιδιά που φοιτούν στην Δραματική Σχολή, έχοντας έρθει στην Πάτρα από άλλες πόλεις.