Στην… τσίτα παραμένουν οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. και αυτές τις μέρες για το κυκλοφοριακό της Πάτρας που και αυτό με τη σειρά του βρίσκεται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εντολές της τροχαίας και του κέντρου της Άμεσης Δράσης για συνεχείς ελέγχους στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, αλλά και στις παράπλευρες οδούς όπου καθημερινά σημειώνεται ένας χαμός από τις ουρές των αυτοκινήτων, είναι συνεχείς.

Η βασική αιτία αυτής της κατάστασης είναι τα διπλά και τριπλά παρκαρισμένα οχήματα ακόμα και σε κομβικούς δρόμους που κανονικά απαγορεύεται η στάθμευση, όπως για παράδειγμα στην Κορίνθου, στην Μαιζώνος, στην Αγίου Ανδρέου και φυσικά στην Γούναρη.

Η τελευταία μαζί με την Γερμανού τείνουν να γίνουν οι χειρότερες οδοί από πλευράς διπλοπαρκαρισμένων αμαξιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση στους άλλους δρόμους είναι καλύτερη.

Σημαντικό πρόβλημα εξάλλου στο κυκλοφοριακό έχει δημιουργηθεί και στην Όθωνος Αμαλίας με τον ποδηλατόδρομο.

Πάντως πέρα από τα διπλοπαρκαρισμένα υπάρχει και το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης σε πεζοδρόμια και σε εισόδους πεζόδρομων ή πλατειών, όπως και η διέλευση οχημάτων κανονικά πάνω σε πλατείες.

Οι περιπολίες είναι συνεχείς, ωστόσο, οι περισσότεροι από τους δημότες που βιώνουν καθημερινά αυτή την κατάσταση, λένε ότι η παρουσία της τροχαίας σε σύγκριση με το μέγεθος του προβλήματος είναι ελάχιστη.

Ανάσα σε όλη αυτή την κατάσταση θα έδινε σίγουρα η σύσταση της δημοτικής αστυνομίας που όμως η δημοτική αρχή δεν προχωρά. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει. Το κυκλοφοριακό παραμένει, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης και τα δημοτικά πάρκινγκ, δεν έχουν δώσει λύσεις και όλα αυτά ενώ έπονται οι πεζοδρομήσεις και οι παρεμβάσεις της ανάπλασης.