Οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την χειμερινή σεζόν μετά από την ειδοποίηση του υπουργείου Πολιτισμού ότι το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων θα ‘ναι κλειστό, είχαν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κατέληξε στην απόφαση να συνεργαστεί με το θέατρο του Γεράσιμου Ντάβαρη, το Μηχανουργείο Τέχνης – Πολυχώρος Πολιτισμού, όπου εκεί θα βρουν θεατρικό σανίδι οι δύο βασικές παραγωγές του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Πρόθεση και σκοπός του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι όμως να συνεργαστεί και με όλα τα θέατρα της πόλης για αυτό και μέσα στο χειμερινό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν παραγωγές που θα στεγαστούν σε άλλα θέατρα, όπως για παράδειγμα στο Λιθογραφείον, στο Royal κτλ.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει στον αέρα και η προκήρυξη για την θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σημειώνουμε ότι οι πρόβες για την παράσταση της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ έχουν ξεκινήσει υπό τις οδηγίες του Γιάννη Τσάκωνα που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία πάνω σε ένα έργο που έχει γράψει ο ίδιος. Η πρεμιέρα αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου.