Σε αναθεώρηση της γερμανικής οικονομίας επί τα χείρω προχώρησε το ΔΝΤ για το 2023. Δηλαδή το Ταμείο εκτιμά πως η οικονομία της Γερμανίας θα συρρικνωθεί κατά 0,5% το 2023, έναντι ύφεσης 0,3% που ήταν η εκτίμηση του, τον Ιούλιο. Το ΔΝΤ αναφέρεται και στην οικονομική παραγωγή της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει, η οικονομική παραγωγή της Γερμανίας θα μειωθεί περισσότερο του αναμενόμενου εντός του 2023, αλλά αναμένεται να αναπτυχθεί και πάλι το 2024, και μάλιστα κατά 0,9%. Ωστόσο και αυτή η ανάπτυξη είναι κατά 0,4 μονάδες μικρότερη από τις εκτιμήσεις του περασμένου Ιουλίου.

Το 2022 έκλεισε τελικά με ανάπτυξη 1,8%. Το Ταμείο αποδίδει τη δυσμενέστερη πρόβλεψη στη χαμηλότερη ζήτηση από τους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας, η οποία οδηγεί και σε αδύναμη βιομηχανική παραγωγή. Άλλωστε και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με ύφεση 0,4%, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της αποδυνάμωσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Για την παγκόσμια οικονομία

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Πιέρ-Ολιβιέ Γκουρίνχας αναφέρεται στην πρόβλεψη του Ταμείου για παγκόσμια ανάπτυξη κατά 3,0% για το 2023. Η παγκόσμια οικονομία δεν κάνει σπριντ, τονίζει, ωστόσο αναφέρει πως η επιβράδυνση είναι πιο έντονη στις βιομηχανικές χώρες από ό,τι στις φτωχότερες. Πέρυσι η παγκόσμια οικονομία σημείωσε ανάπτυξη κατά 3,5%.