Δεκάδες ζώα εγκαταλείφθηκαν στην έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μια είδηση που προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή.

Διασώστες εντόπισαν περίπου 150 γάτες, 50 νεκρές και άλλες 95 να περιφέρονται σκελετωμένες στην έρημο. Ανάμεσα στα ζώα που διασώθηκαν είναι και ένας σκύλος ράτσας golden retriever, ενώ ένα husky βρέθηκε νεκρό. Ορισμένα από τα ζώα που βρέθηκαν εγκαταλελειμένα είχαν ενσωματωμένο μικροτσίπ, συνεπώς δεν επρόκειτο για αδέσποτα.
Τα ζώα εγκαταλήφθησαν απέναντι από κρατικό καταφύγιο ζώων

Εν τω μεταξύ, τα ζώα είχαν εγκαταλειφθεί στην έρημο, απέναντι από το κρατικό καταφύγιο ζώων του Άμπου Ντάμπι. Το καταφύγιο δήλωσε στο CNN ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό και αρνήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου στο Άμπου Ντάμπι, ενώ στην έρημο η θερμοκρασία μπορεί να είναι ακόμα υψηλότερη.

Η φιλοζωική οργάνωση PETA προσφέρει 5.000 δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. «Αυτή η απάνθρωπη πράξη δεν πρέπει να μπει κάτω από το χαλί. Η λύση για τα αδέσποτα είναι οι στειρώσεις και οι υιοθεσίες από τα καταφύγια», δήλωσε στο CNN ο Jason Baker αντιπρόεδρος της PETA στη Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ότι θα ερευνήσει το περιστατικό, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει το κοινό να προσφέρει πληροφορίες προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι.