Τον λόγο για τον οποίο έχει “εκτοξευθεί” η τιμή της φέτας φέτος εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. « H φέτα γίνεται από αιγοπρόβειο γάλα το οποίο σήμερα έχει 1,6ο ευρώ στον κτηνοτρόφο, όταν πριν από 3 χρόνια είχε 0,90 ευρώ » επεσήμανε ο κ. Σκρέκας επανέλαβε πως «έχει διπλασιαστεί η τιμή στον παραγωγό το αιγοπρόβειο γάλα από το οποίο παράγεται και η φέτα».

Πρόσφατο ρεπορτάζ του Mega ανέφερε πως η τιμή της φέτας έχει αυξηθεί κατά 15% με 25% μέχρι στιγμής σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή η τιμή της κυμαίνεται μεταξύ 11,5 ευρώ και 14 ευρώ μέχρι στιγμής από 9 ευρώ που ήταν η μέγιστη τιμή της πέρυσι. Υπενθυμίζεται πως στο θέμα της φέτας αναφέρθηκε πρόσφατα και δημοσίευμα των Financial Times. Η κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία και θα φέρει ελλείψεις στο αγαπημένο τυρί των Ελλήνων. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μείωση της παραγωγής της φέτας κατά 10% -15% λόγω της καταστροφικής πλημμύρας, σύμφωνα με τους FT .

Για την τιμή της φέτας μίλησε ο ιδιοκτήτης παντοπωλείου, Παναγιώτης Στασινόπουλος στο Mega. « H τιμή της φέτας έχει ανοδικές τάσεις. Το πού θα φτάσει η τιμή της δεν ξέρουμε .Όλα επηρεάζονται από την πρώτη ύλη» τόνισε με έμφαση ο κ. Στασινόπουλος . « Σίγουρα κάποια έλλειψη στη φέτα θα υπάρξει» είπε από πλευράς του ο παραγωγός φέτας, Νίκος Καρακίτσος μιλώντας στο MEGA.