Μήνυμα νίκης έστειλε η Αιτωλοακαρνανία στην ομιλία του Νεκτάριου Φαρμάκη στο Αγρίνιο, με εκατοντάδες πολίτες να πλημμυρίζουν τον πεζόδρομο της Βότση και τις γύρω περιοχές στην προτελευταία προεκλογική εμφάνιση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψηφίου στις εκλογές της 8 ης Οκτωβρίου.
Συγκινημένος, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε ότι η «η Η Αιτωλοακαρνανία ανακαλύπτει και πάλι τη κοιμισμένη δυναμική της και ξεφεύγει από την πολύχρονη μιζέρια στην οποία είχε καταδικαστεί εξαιτίας εκείνων που δεν πίστεψαν ποτέ στη δύναμη της Αιτωλοακαρνανίας και εκείνων που αντί για έργα, μοίραζαν όνειρα».
Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, μίλησε για το έργο και τις αλλαγές που έφερε η Περιφερειακή Αρχή στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ χρησιμοποιώντας προσωπικούς τόνους, συνδύασε τη δική του πορεία με την προσπάθεια να αλλάξει ο τόπος.
«Γεννήθηκα, μεγάλωσα και στέριωσα το δικό μου σπιτικό και τη δική μου ζωή σε αυτή εδώ την πόλη. Και κοντά στους ανθρώπους αυτής της πόλης έμαθα πως η ζωή κερδίζεται με δουλειά. Πως τίποτα δεν αλλάζει με λόγια, παρά μόνο με έργα. Μαζί με εσάς έζησα κι εγώ τα πέτρινα χρόνια της υπανάπτυξης, της εσωστρέφειας, της έλλειψης σχεδίου και προσανατολισμού. Και μαζί με εσάς, πείσμωσα και είπα ότι «δεν πάει άλλο». Ότι αξίζουμε πολύ περισσότερα, για τα οποία όμως έπρεπε να αγωνιστούμε εμείς, χωρίς να περιμένουμε κανέναν έξωθεν σωτήρα. Έτσι ξεκίνησα.
Και έτσι συνεχίζω. Με το κεφάλι ψηλά και τα πόδια στη γη. Από την πρώτη στιγμή σας είπα ότι είμαι αποφασισμένος να εργαστώ πολύ για να αλλάξει μοίρα ο τόπος μας. Μία προσπάθεια που νομίζω ότι ήδη έφερε τους πρώτους γλυκούς καρπούς και γέννησε πολλές ελπίδες για τη συνέχεια. Αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται παντού στην Αιτωλοακαρνανία» τόνισε και παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην Αιτωλοακαρνανία έχουν διατεθεί πόροι ύψους 258 εκ. ευρώ από το σύνολο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, των έργων και δράσεων που
ολοκληρώθηκαν.
Ο κ. Φαρμάκης παρέπεμψε ενδεικτικά σε έργα όπως στην είσοδο του Αγρινίου, στην αποκατάσταση του θεάτρου της Πλευρώνας και τη λειτουργία του Χρυσογελέϊκού στο Μεσολόγγι, καθώς επίσης στα εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων που συντηρήθηκαν παντού, στο Θέρμο, στην ορεινή Ναυπακτία, στο Ξηρόμερο, όπως επίσης στα εκατοντάδες χιλιόμετρα καθαρισμών σε ποτάμια και χείμαρρους, αλλά και στα εκατοντάδες έργα καθημερινότητας, που αφορούσαν ακόμα και τα πιο μικρά και απομακρυσμένα χωριά.
Περιγράφοντας τη Αιτωλοακαρνανία της επόμενης 5ετίας, ο κ. Φαρμάκης παρουσίασε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό επισημαίνοντας ότι μπορεί και πρέπει να είναι ένας τόπος ισχυρής ανάπτυξης κι επικέντρωσε σε τρεις πολύ σημαντικούς πυλώνες, τους οποίους ανέλυσε ως εξής:
«Ο πρώτος είναι η πρωτογενής παραγωγή. Να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο τη δύναμη της αγροτικής μας παραγωγής, να κάνουμε τα αγροδιατροφικά μας προϊόντα ακόμα πιο γνωστά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο δεύτερος είναι ο τομέας της εξωστρέφειας και του τουρισμού. Τα επόμενα χρόνια η δυτική πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά hot spot επισκεψιμότητας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μεγάλες επενδύσεις ετοιμάζονται. Το αεροδρόμιο του Ακτίου πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Ισχυρή επισκεψιμότητα όμως, παρουσιάζουν πλέον και η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, το Θέρμο. Έχουμε χρέος να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες και να αναδείξουμε μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός, ο περιηγητικός, ο προσκυνηματικός. Έχουμε χρέος να αναδείξουμε, όχι μόνο τις ακτογραμμές, αλλά και τους πανέμορφους ορεινούς όγκους της Αιτωλοακαρνανίας.
Ήμασταν οι πρώτοι που συνεργαστήκαμε για να αναδείξουμε τη λίμνη των Κρεμαστών. Και σας βεβαιώνω πως θα είμαστε αυτοί που, και την ευρύτερη περιοχή της Τριχωνίδας θα αναπλάσουμε πλήρως, και τις καπναποθήκες Παπαπέτρου θα μετατρέψουμε σε πολυχώρο πολιτισμού εδώ στο Αγρίνιο!
Τέλος, ο τρίτος πυλώνας ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας, πρέπει να είναι το νερό ως πηγή ενέργειας, αλλά και η δυνατότητα που γενικότερα υπάρχει ώστε ο τόπος μας να γίνει πρωτεύουσα πράσινης ανάπτυξης για όλη τη χώρα.
Η κατασκευή των τοπικών δικτύων φυσικού αερίου εδώ στο Αγρίνιο είναι μόνο το πρώτο βήμα. Η πρώτη «πόρτα» που ανοίξαμε σε μία νέα εποχή ενέργειας. Σε λίγο καιρό, επιχειρήσεις και νοικοκυριά του Αγρινίου θα έχουν για πρώτη φορά πρόσβαση σε μία εναλλλακτική μορφή ενέργειας.
Όμως, οφείλουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο και σε άλλες περιοχές και παράλληλα, να ενισχύσουμε κάθε μορφή παραγωγής καθαρής ενέργειας, αξιοποιώντας κυρίως το υδάτινο δυναμικό της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο.
Αναμφίβολα, εμβληματικό έργο σε αυτή την νέα εποχή θα είναι το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που δρομολογούμε και το οποίο θα ανακουφίσει χιλιάδες αγρότες και πολίτες από το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος».
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη σιγουριά ότι η νέα εποχή που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχιστεί. «Η νίκη μας θα έρθει και θα είναι μεγάλη. Και θα είναι μία νίκη όλων! Άλλωστε, όπως έχετε ήδη καταλάβει, σε αυτές τις εκλογές, η παράταξή μας δεν έχει διευρυνθεί απλώς. Είναι η πιο πολυσυλλεκτική και η πιο δυναμική αυτοδιοικητική παράταξη, μία μεγάλη ομάδα που εκφράζει την μεγάλη ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας. Και είναι η παράταξη που ως επόμενη περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει με την ίδια αγάπη και ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, την μεγάλη προσπάθεια. Στόχος μας να σφραγίσουμε οριστικά και αμετάκλητα το εισιτήριο της προκοπής, να ξεχάσουμε οριστικά και αμετάκλητα τα “πέτρινα χρόνια”. Την Κυριακή λοιπόν, περιμένω όλους τους Αιτωλοακαρνάνες στην κάλπη» επεσήμανε.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η προεκλογική περίοδος για τον συνδυασμό ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ θα κλείσει με κεντρική ομιλία του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Πάτρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στο ύψος της Μαιζώνος.