Ένα σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε στην Ιταλία στο λιμάνι του Σαλέρνο, όταν ένα 8χρονο αγοράκι έπεσε στο κενό μεταξύ κρουαζιερόπλοιου και αποβάθρας στο λιμάνι.

Τα πλάνα από κάμερα περαστικού δείχνουν τη στιγμή που μια γυναίκα ουρλιάζει «πού είναι;» αφού το οκτάχρονο αγόρι έπεσε στη θάλασσα.

Το παιδί, που πιστεύεται ότι είναι από τη βόρεια Ευρώπη, βρισκόταν με τους γονείς και την αδελφή του για διακοπές στο Σαλέρνο της Ιταλίας.

Κρατούσε το χέρι του πατέρα του πριν ξεφύγει και αρχίσει να τρέχει κατά μήκος της αποβάθρας γλιστρώντας και πέφτοντας ανάμεσα στο κενό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο πατέρας βούτηξε πίσω από το γιο του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον σώσει, πριν εγκλωβιστούν και οι δύο μεταξύ του κρουαζιερόπλοιου και του λιμανιού.

Στο βίντεο ακούγονται κραυγές που τράβηξαν την προσοχή των περαστικών που έσπευσαν να τραβήξουν τον πατέρα και τον γιο σε ασφαλές σημείο.

Σε μια στιγμή μια γυναίκα που φαίνεται να είναι η μητέρα του αγοριού ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει απεγνωσμένα: «Πού είναι; Πού είναι το μωρό μου», ενώ τρέχει μανιωδώς πάνω-κάτω στην αποβάθρα, ψάχνοντας για το αγόρι.

Φρουροί ασφαλείας και εθελοντές πέταξαν ένα σχοινί στο οποίο το αγόρι γαντζώθηκε, επιτρέποντάς του να ανασυρθεί σε ασφαλές σημείο.

Η ανακουφισμένη γυναίκα φαίνεται να σπεύδει και να φροντίζει το μικρό αγόρι αφού καταφέρει να βγει στη στεριά. Οι διασώστες συνεχίζουν να προσπαθούν να ανεβάσουν τον πατέρα του από τον απότομο τοίχο και τελικά τα καταφέρνουν με τη βοήθεια μιας ζώνης διάσωσης.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό, αλλά το αγόρι αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα ότι έμεινε συγκλονισμένο, μαζί με τους τρομοκρατημένους γονείς του.