Μισό εκατομμύριο ευρώ προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες-μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών της Θεσσαλίας σε εξοπλισμό σπιτιού και ηλεκτρικές συσκευές.

Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν όσες οικογένειες έχουν χτυπηθεί από τις καταστροφικές πλημμύρες και να αντικατασταθεί ο απαραίτητος για τη διαβίωσή τους οικιακός εξοπλισμός.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ένωσης, πέρα από την άμεση ανταπόκριση σε αυτήν την κινητοποίηση της ΕΑΕΕ, οι εταιρίες της ασφαλιστικής αγοράς αναλαμβάνουν παράλληλα και δικές τους πρωτοβουλίες προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, δηλώνοντας την επιθυμία της ασφαλιστικής αγοράς να συμβάλλει στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της ένωσης Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου δήλωσε: «Είμαστε δίπλα στους κατοίκους της Θεσσαλίας και θέλουμε να συνδράμουμε την προσπάθεια ανακούφισης όσων νοικοκυριών καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία "Daniel". Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, παρακολουθούμε τις ανάγκες που έχουν προκύψει στην περιοχή και συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία για να ενισχύσουμε το έργο της αποκατάστασης».

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά, καταλήγει η ανακοίνωση, εκπληρώνει με συνέπεια την αποστολή της να αποζημιώσει τους ασφαλισμένους της που έχουν υποστεί ζημιές από τη «Daniel». Η κίνηση των μελών της ΕΑΕΕ να βοηθήσουν την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων της Θεσσαλίας έρχεται να ενισχύσει τον βασικό ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς, προσφέροντας στην κοινωνία.