Ξεκάθαροι είναι οι άνθρωποι του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, σχετικά με το θέμα της ασφάλειας του στεγάστρου μετά από τον όλο ντόρο που έχει δημιουργηθεί για την εγκατάλειψη του Καλατράβα και το κλείσιμο του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, απαντώντας σε κάποιες αναρτήσεις και φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, το στέγαστρο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όχι μόνο δεν έχει κανένα θέμα με την στατικότητα του, αλλά είναι απόλυτα ασφαλές, έχοντας τις σχετικές αδειοδοτήσεις τόσο από την Πολεοδομία, όσο και από τις λοιπές υπηρεσίες.

Κάθε δύο χρόνια οι αδειοδοτήσεις αυτές ανανεώνονται, με τους ανθρώπους της διοικούσας επιτροπής να καταθέτουν ένα πλήρη φάκελο που περνάει από ελέγχους και από τα αρμόδια γραφεία για να πάρει εντέλει το «πράσινο» φως.

Εκτός αυτού σε τακτά χρονικά διαστήματα οι άνθρωποι του Σταδίου προχωρούν σε εργασίες συντήρησης του στεγάστρου, βάφοντας για να αντιμετωπίσουν τη σκουριά, σφίγγοντας τα πομώνια και τις βίδες του και γενικότερα, κάνοντας ότι άλλο χρειάζεται.

Κάτι που κάνουν, άλλωστε,  όχι μόνο στο στέγαστρο του Σταδίου, αλλά σε όλες τις υποδομές της τεράστιας αυτής αθλητικής εγκατάστασης που αποτελεί το «σπίτι» δεκάδων αθλητών, αλλά και ανθρώπων που τους αρέσει να γυμνάζονται και να αθλούνται.


"Μπήκαμε με τις... βάρκες"

«Το ότι υπάρχει λίγη σκουριά και κάποιοι πήγαν να βγάλουν φωτογραφίες από εκεί, δεν σημαίνει ότι το στέγαστρο έχει θέμα.

Παραλάβαμε ένα Στάδιο που ήταν εγκαταλειμμένο και όταν το πήραμε μπήκαμε στην κυριολεξία με τις… βάρκες» ανάφεραν χαρακτηριστικά πάνω στο θέμα άνθρωποι του Παμπελοποννησιακού.

«Κι όλα αυτά χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος και την πολιτεία, με πόρους του δήμου, καθώς το κράτος δεν μας έχει δώσει τα 400.0000 ευρώ που όφειλε να μας δώσει βάση συμβάσεως με τα Ολυμπιακά Ακίνητα, για κάθε έτος, από τη στιγμή που το αναλάβαμε».

Πάντως, από μέλη των αντίπαλων παρατάξεων αυτό που τονίζεται είναι να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις η δημοτική αρχή σχετικά με το ποιες είναι οι υπηρεσίες αυτές που έχουν κάνει τους σχετικούς ελέγχους στο στέγαστρο.

Σημειώνουμε ότι το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Σταδίου έχει ολοκληρωθεί και πλέον αυτό που μένει είναι η ψηφιακή αναβάθμιση των υποδομών.