Εντός του 2026 το έργο του νέου κολυμβητηρίου της Αγυιάς αναμένεται να είναι έτοιμο και η Πάτρα να έχει μια άλλη πνοή στην βόρεια παραλιακή της ζώνη, σε ένα από τα "φιλέτα" του θαλάσσιου μετώπου της που ήταν εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένο.

Σύμφωνα με κύκλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που κατάφερε και ενέταξε το έργο στο νέο ΕΣΠΑ του 2021 – 2027, εξασφαλίζοντας του μια χρηματοδότηση της τάξεως των 8.000.000 ευρώ, το έργο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα είναι στην τελική του ευθεία.

Θα έχει βγει δηλαδή στον αέρα η δημοπράτηση του και ο διαγωνισμός θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όλα οι διαδικασίες για να γίνει αυτό είναι έτοιμες και έχουν προχωρήσει. Υπάρχει μια ώριμη μελέτη με όλες τις λεπτομέρειες για το κολυμβητήριο και τις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν δίπλα του, ενώ είναι έτοιμα και τα τεύχη για την δημοπράτηση του.

Το έργο δεν αφορά απλά και μόνο τη δημιουργία ενός μεγάλου κολυμβητηρίου. Μέσα από αυτά το κολυμβητήριο θα προχωρήσει η ανάπλαση της περιοχής, με την δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού κέντρου που θα περιλαμβάνει σημαντικές υποδομές.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει στο έργο περιλαμβάνεται η δημιουργία μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων όπου εκεί θα γίνονται αγώνες και εκδηλώσεις, μιας ακόμα πισίνας μικρότερων διαστάσεων για προπονήσεις και εκμάθηση, ενώ δίπλα από το κολυμβητήριο θα φτιαχτούν χώροι για αθλοπαιδίες. 

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί χωμάτινο γήπεδο τένις, ένα γήπεδο beach soccer που θα μπορεί να φιλοξενεί και άλλα αθλήματα άμμου με μπάλα, γήπεδο μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ, ενώ στο όλο σχέδιο περιλαμβάνεται και η δημιουργία χώρων για skate και παρκούρ.