Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από γέφυρα ύψους περίπου 10 μέτρων, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς αρκετοί από τους 12 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και πέντε αγνοούμενοι.

Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο, το οποίο, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κινούνταν με αέριο, ξέφυγε για άγνωστο λόγο από την πορεία του, έσπασε τις προστατευτικές μπαριέρες και έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα.

Στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα πολλοί από τους επιβαίνοντες να απανθρακωθούν. «Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί νεκροί», δήλωσε μέλος των σωστικών συνεργείων.

Τουλάχιστον 40 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ όλες οι υγειονομικές μονάδες και τα νοσοκομεία της περιοχής τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κλήθηκαν να μεταβούν στις θέσεις και δόθηκαν εξιτήρια σε ασθενείς για να απελευθερωθούν κλίνες για τους τραυματίες. Η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ του Μέστρε και του σταθμού Σάντα Λουτσία στη Βενετία διεκόπη.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπουνιάρο, ο οποίος κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους για την πόλη, δήλωσε ότι «στο λεωφορείο βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια».

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από τη Βενετία.