Μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Φίλη στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μετά τη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη τόνισε πως ήταν «μια ειλικρινής συζήτηση. Συζητήσαμε την αναδιοργάνωση του κόμματος και έχουμε διαφορετικές απόψεις για το πως θα γίνει αυτό».
Ο κ.Φίλης πρόσθεσε ότι συμφώνησαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει ενωμένος στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, προκειμένου να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αναφερόμενος στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Φίλης είπε είναι «γνωστές οι διαφορές που έχουμε με τον Κασσελάκη. Θα έχουμε και άλλες συναντήσεις, όχι τετ α τετ αλλά στα όργανα.
Η απόφαση του κόμματος είναι για συνέδριο το Νοέμβριο, δεν ξέρω αν θα υπάρχει αναβολή», και πρόσθεσε «ό,τι έχω πει, δεν τα είπα εν θερμώ, τα είπα με πόνο».

«Καλώ τους ψηφοφόρους να μείνουν συσπειρωμένοι για τις εκλογές και για το κόμμα. Ο,τι χάνουμε στην Αριστερά δεν ισοφαρίζεται από άλλους χώρους.
Η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι, θα προκύπτει αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών.
Το θέμα δεν είναι τι κουβεντιάζουμε αλλά με τις πράξεις μας τι μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία», είπε εξερχόμενος της Βουλής.