Της έβαλαν κατά λάθος αναδρομικά ύψους 2.500 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό και τώρα της κρατούν από τη σύνταξη σε μηνιαία βάση το ποσό των 192 ευρώ.

Πρόκειται για την κυρία Ματίνα η οποία είχε βγει τον Μάιο σε εκπομπή του Mega για να καταγγείλει τον ΕΦΚΑ του Διδυμότειχου που της είχε καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό τη σύνταξή της μαζί με αναδρομικά που δεν δικαιούνταν. Το συνολικό ποσό που μπήκε στην τράπεζα ήταν 3.370 ευρώ. Έκτοτε της κόβουν κάθε μήνα από τη σύνταξη 192 ευρώ και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 3.370 ευρώ και όχι τα 2.500 ευρώ αναδρομικά που της έβαλαν κατά λάθος.

Για το θέμα της μίλησε εκ νέου στο Mega η κυρία Ματίνα. «Τώρα παίρνω κάθε μήνα τηλέφωνο. Υπάρχει μια πλήρης αδιαφορία. Παρεξηγήθηκαν που τους έβγαλα σε κανάλι. Πήγα τότε στον ΕΦΚΑ και μου είπαν ότι θα μου δώσουν ενημερωτικό. Να το κάνω τι; Ενημερώθηκα. Δεν ξέρω τι χρειάζεται να κάνω. Τον περασμένο μήνα μίλησα με την διευθύντρια όχι την αρμόδια υπάλληλο που είναι πάνω στο θέμα. Και μου είπε ότι δεν έχει τον φάκελό μου και δεν θυμάται το πρόβλημά μου, αλλά θυμόταν ότι τους έβγαλα στα κανάλια. Τους είπα να με ειδοποιήσουν να πάω να τους δώσω τα λεφτά αρκεί να μην χάσω ούτε 1 ευρώ από τη σύνταξή μου, μου κρατάνε ήδη 6 μήνες» τόνισε η κυρία Ματίνα.

«Δηλαδή το πάνε σιγά σιγά για να μου τα πάρουν όλα; Άντε μετά να βρω το δίκιο μου» είπε εξαγριωμένη και επεσήμανε πως «δεν υπάρχει απόδειξη για να δω τι μου παίρνουν και τι όχι».