Η Πάτρα ως μητροπολιτικός πόλος, μια πράσινη και έξυπνη πόλη που θα λειτουργεί με βάση την μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική και κοινωνικό-οικονομική βιωσιμότητα της, μια πόλη συμπεριληπτική και προσβάσιμη, η Πάτρα ως μητροπολιτικό πολιτιστικό κέντρο με επανεκκίνηση των Θεσμών αλλά και δημιουργία νέων, αλλά και η ανάπτυξη της παλιάς βιομηχανικής ζώνης και η αξιοποίησή της προς όφελος των πολιτών, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήσαμε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αποτελεί κοινή μας πεποίθηση ότι δεν είναι αρκετό να διαχειριζόμαστε μια πραγματικότητα, αλλά θα πρέπει να δημιουργούμε μια νέα πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις.

Εμείς στο παρελθόν τολμήσαμε την ταυτόχρονη κατασκευή βασικών έργων υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, βιολογικό καθαρισμό) και την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων και το σπουδαιότερο, χωρίς ο δήμος να  χρωστάει πουθενά. Το οραματιστήκαμε και το κάναμε πράξη μέσα από διεκδικήσεις και συνεργασίες.

Η Πάτρα δεν θέλει βαρύγδουπες εξαγγελίες. Η Πάτρα θέλει ανθρώπους που να κάνουν το όραμα πράξη. Ανθρώπους με γνώση, μεθοδικότητα, εργατικότητα, πνεύμα συνεργασίας,  αφοσιωμένους στα προβλήματα της πόλης και στο αναπτυξιακό μέλλον της.

Αυτός είναι ο λόγος που στηρίζω τον Βασίλη Αϊβαλή στη μάχη του για τον Δήμο Πατρέων. Γιατί πιστεύω ότι έτσι θα πορευτεί. Με πολλή δουλειά, σεμνά, με ήθος και αξίες, συσπειρώνοντας γύρω του και αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις που θέλουν να συμβάλουν στη δημιουργία μια πόλης που  οραματιζόμαστε και θέλουμε.

Μιας Πάτρας  αντάξιας της Ιστορίας και των Προσδοκιών των Πολιτών της.

Μια Πάτρας Σπουδαίας και Πάλι.

Ανδρέας Γ. Καράβολας

Πρώην Δήμαρχος Πατρέων