Τα "μαύρα" έσοδα από την διακίνηση της υδροπονικής κάνναβης από τη μεγάλη φυτεία που καλλιεργούσε στο εργαστήριο το οποίο είχε στήσει μέσα στην κατοικία του στο Βαθύ της Σάμου δεν ήταν αρκετά για έναν Έλληνα, ο οποίος τα συμπλήρωνε με όσα έκλεβε από τις τις εκκλησίες του νησιού μαζί με ό,τι άλλο έβρισκε!

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, ο κακοποιός με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και συνελήφθη, καθώς στην κατοχή του κατασχέθηκαν μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,2 γραμμαρίου και τέσσερα τσιγαριλίκια. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης. Εκεί βρέθηκε ένα φυτώριο με 40 νεαρά χασισόδεντρα που καλλιεργούσε μέσα σε πλαστικά ποτηράκια, ενώ άλλα τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες.

Οι αστυνομικοί ξήλωσαν το εργαστήριο που αποτελείτο από οκτώ λαμπτήρες, δυο σκίαστρα με αντίστοιχους λαμπτήρες, πάνελ φωτισμού, τέσσερις ανεμιστήρες, θερμόμετρο, δυο μετασχηματιστές, τέσσερα πολύπριζα, μπαλαντέζα, ενώ ο χώρος ήταν καλυμμένος με έξι υαλοβάμβακες και ταπετσαρία. Ακόμη, κατέσχεσαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 8,16 γραμμαρίων, 3,12 γραμμάρια κάνναβης αναμειγμένης με καπνό, κλώνους κάνναβης, σπόρους κάνναβης, ναρκωτικά χάπια διαφόρων τύπων, λευκή σκόνη βάρους 34,2 γραμμαρίων που εστάλη για ανάλυση, έναν πλαστικό τρίφτη και δυο ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο χασισοκαλλιεργητής ήταν και ιερόσυλος, καθώς τον τελευταίο ενάμισι μήνα είχε διαρρήξει τέσσερις εκκλησίες στη Σάμο και είχε κλέψει πάνω από 300 ευρώ, μια τηλεόραση, φιάλες με αλκοολούχα ποτά και είδη άμεσης κατανάλωσης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.

Πηγή: protothema