Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην οδό Μπουμπουλίνας, στην Πάτρα, μετά το περιστατικό που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, με τους δύο χρήστες που τσακώθηκαν μεταξύ τους, με τον έναν από αυτούς να βγάζει μαχαίρι.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν είναι το μοναδικό που έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην γειτονιά τους. Από την μέρα που ο ΟΚΑΝΑ έχει στεγάσει μια από τις υπηρεσίες του σε κτίριο κοντά στην περιοχή τους τα περιστατικά και οι τσακωμοί μεταξύ χρηστών πάνε και έρχονται.

Πρόκειται για άτομα που είναι εθισμένα σε σκληρές ουσίες και που πάνε στον ΟΚΑΝΑ και συγκεκριμένα στην κινητή μονάδα παρέμβασης που στεγάζεται εκεί για να λάβουν την θεραπεία τους.

Ένας όμως σημαντικός αριθμός των ατόμων αυτών μετά από την θεραπεία του πηγαίνει αμέσως μετά για να βρει την δόση του και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η γειτονική πλατεία Πίνδου, έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε στέκι ναρκομανών.

Εκεί μεταξύ αυτών συχνάζουν, σύμφωνα με μαρτυρίες και βαποράκια ρομά που βρίσκουν εύκολο έδαφος στο να πουλήσουν τις ουσίες που έχουν πάνω τους. Μάλιστα το πρωί της Δευτέρας έγινε ένα ακόμα επεισόδιο στην πλατεία Πίνδου με άτομο που ήταν σε κακή κατάσταση και αρνούνταν να μπει σε ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.

Πάντως, η κατάσταση αυτή τόσο για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της πλατείας Πίνδου, όσο και για αυτούς της Μπουμπουλίνας, δεν πάει άλλο. Καθημερινά βλέπουν χρήστες βγαίνοντας από την Κινητή Μονάδα Θεραπείας να κάνουν τα … δικά τους.

«Έχουμε μικρά παιδιά» αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Είναι σωστό να βλέπουν τέτοιες εικόνες μπρος από τα σπίτια τους;».