Ότι να ‘ναι από τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει οι πλημύρες που έγιναν στην Θεσσαλία ήταν η οργή του Θεού, ενώ προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό που θα ισοπεδώσει την Αθήνα.

Ο ιεράρχης με ανοικτή επιστολή προς τους πιστούς, καλεί σε μετάνοια και προσευχή, τονίζοντας πως οι καταστροφές που σημειώθηκαν στη Θεσσαλία και αλλού, φανερώνουν την οργή του Θεού «για την αποστασία του σύγχρονου ανθρώπου από την αγκαλιά του Επουρανίου Πατρός μας!», όπως τονίζει.

Περιγράφοντας την πρωτοφανή καταστροφή, τις ανθρώπινες απώλειες και τις περιουσίες, συμπεραίνει πως έρχεται περίοδος μεγάλης φτώχειας και πείνας όχι μόνον στους κατοίκους της Θεσσαλίας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα

«Ο θεσσαλικός κάμπος μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη. Η οργή, λοιπόν, του Θεού για την αποστασία μας από την Πατρική Του Αγκαλιά εκφράζεται με όλα αυτά τα καταστροφικά φαινόμενα, τα οποία επεκτείνονται σε ολόκληρο τον Πλανήτη μας, αφού ολόκληρη η γη είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ!» τονίζει ο κ. Αμβρόσιος σε άλλο σημείο της επιστολής του.

Επίσης σημειώνει πως «για τα όσα συμβαίνουν ο Επουράνιος Θεός μάς έχει προειδοποιήσει! «Τώρα τελευταία από το Αγιον Oρος έχει κυκλοφορήσει και μία τραγική προειδοποίησις! Εύχομαι να είναι fake news.

Σύμφωνα με την οποία θα υπάρξουν «80.000 νεκροί, 2.500.000 άστεγοι και 800.000 τραυματίες από σεισμό των Αθηνών, ο οποίος θα γίνει και θα προέρχεται από τον Κορινθιακό και την Αταλάντη».