Πληρώνουν ίσως και τα πιο υψηλά ενοίκια στην Πάτρα, όμως, η πλατεία μπροστά από τα μαγαζιά τους είναι σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα αρκετοί πλέον να το σκέφτονται και να ψάχνουν να δραστηριοποιηθούν σε άλλες περιοχές του κέντρου.

Ο λόγος φυσικά για τους καταστηματάρχες της πλατείας Γεωργίου και ειδικότερα για τα καφέ και τα μαγαζιά εστίασης. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η κακή κατάσταση της πλατείας και το γεγονός ότι είναι αφρόντιστη και απεριποίητη, με βασικά τοπωνύμια της να έχουν βανδαλιστεί, με μπογιές και φθορές, παίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δύο μαγαζιά εστίασης περιμετρικά της πλατείας είναι κλειστά εδώ και μήνες. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην πλατεία Γεωργίου τα καταστήματα που θα φύγουν ή που θα κλείσουν θα είναι ακόμα περισσότερα.

Αυτό που αναρωτιούνται και ζητούν απαντήσεις από τους αρμοδίους είναι το πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το έργο της συντήρησης της πλατείας που αποτελεί την καρδιά της Πάτρας και το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Το ύψος του έργου φτάνει κοντά στα 900.000 ευρώ και σύμφωνα με την δημοτική αρχή είναι να βγει στο στάδιο της δημοπράτησης. Ήδη όμως έχει καθυστερήσει αφού η διαδικασία αυτή εκκρεμεί εδώ και πάνω από δέκα μήνες και η πλατεία εκπέμπει SOS.

Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι για να αλλάξει η πλατεία και να ξαναγίνουν τα ίδια χρειάζεται πέρα από την φροντίδα και την ανακαίνιση της να γίνει κάτι για την προστασία της.