Για τη παγκόσμιο φαινόμενο της αύξησης της τιμής του ελαιολάδου μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να οριστεί πλαφόν.

Όπως ανέφερε ο κ Σκρέκας, «αν ορίζαμε την τιμή του λαδιού στον ελαιοπαραγωγό π.χ. στα 4 ευρώ τότε θα ερχόταν οι Ισπανοί και θα αγόραζαν μαζικά με αποτέλεσμα να σημειωνόταν έλλειψη στην αγορά».

Ενημέρωσε ότι έχουν σταλεί επιστολές σε όλες τις μεγάλες εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου και ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους. «Αν διαπιστώσουμε ότι αυτές οι μεγάλες εταιρείες βγάζουν περισσότερο κέρδος το 2023 από το 2021 θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ Σκρέκας αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στη χρησιμότητα του ekatanalotis.gr, της ιστοσελίδας μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές των προϊόντων.
Για τις αυξήσεις στα καύσιμα

Αναφερόμενος στα καύσιμα είπε ότι και εκεί γίνονται έλεγχοι για τις αυξήσεις ενώ τα επιδόματα επικεντρώνονται σε αυτούς που έχουν ανάγκη και στις περιοχές που έχει περισσότερο κρύο.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις εισπρακτικές εταιρείες που κατάσχουν χρήματα που έχουν δοθεί ως αποζημίωση για τις καταστροφές ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι αυτό πρέπει να εξεταστεί από το αρμόδιο υπουργείο καθώς τα χρήματα που έχουν δοθεί είναι για να στηρίξουν τους πλημμυροπαθείς.