Το υπουργείο Πολιτισμού δέησε και το έργο της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, μπαίνει από ότι φαίνεται στην τελική ευθεία. 

Με τα συντριβάνια όμως της πλατείας Γεωργίου θα γίνει επιτέλους κάτι; Θα κάνει κάτι το υπουργείο Πολιτισμού που έχει και την ευθύνη από τη στιγμή που και αυτά είναι πολιτιστικά μνημεία του νεότερου πολιτισμού; Και αλήθεια είπε κάτι για αυτό το θέμα στην πρόσφατη επίσκεψη της στην Πάτρα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη; 

Η ουσία είναι ότι τα μπρούτζινα λιοντάρια της πλατείας Γεωργίου έχουν σκουριάσει από την υγρασία, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με τα νερά που αναβλύζουν αφού είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι έχουν βάλει από μέσα λάστιχα ποτίσματος, έχοντας τα δέσει με σύρμα. 

Όσο για τον εξωτερικό χώρο των συντριβανιών, τα ξέρετε. Βαμμένα με συνθήματα. Με λίγα λόγια δύο από τα χαρακτηριστικά τοπωνύμια της Πάτρας και μνημεία, στην χειρότερη τους φάση.

Μακάρι να βρεθεί ένας τρόπος ή ένα έργο για την χρηματοδότηση της συντήρησης τους. Κι καλό θα ήταν να στραφεί προς μια τέτοια κατεύθυνση και η Περιφέρεια μέσω του νέου ΕΣΠΑ.