Η οπαδική βία και τα διάφορα περιστατικά που γίνονται μεταξύ οπαδών, είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. ξέροντας ότι μεταξύ των τριών βασικών κλαμπ των οργανωμένων συλλόγων του ΠΟΚ, υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί. 

Σύμφωνα με κύκλους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. αρκετά από τα περιστατικά που έχουν γίνει στην Πάτρα και έχουν ως κίνητρο την οπαδική βία, δεν έχουν βγει στο προσκήνιο και στη δημοσιότητα, θεωρούνται μεμονωμένα, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα επικίνδυνα, αφού εύκολα μπορεί να πάρουν πιο μαζικές διαστάσεις. 

Για αυτό και πέρα από τις εντολές που έχει δώσει η κεντρική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για αποφυγή των μετακινήσεων των οργανωμένων οπαδών, υπάρχουν και αντίστοιχες εντολές από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας προς τις περιπολίες που γίνονται, για αυξημένη προσοχή γύρω από τους δρόμους που βρίσκονται τα κλαμπ των συλλόγων του ΠΟΚ. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι κάθε Σαββατοκύριακο όπου γίνονται αγώνες η τοπική Αστυνομία "κτενίζει" τους δρόμους γύρω από αυτά και τα ύποπτα μέρη, ενώ όταν υπάρχουν μαζικές συγκεντρώσεις έξω από αυτά, βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.  

Στόχος της Αστυνομίας είναι να περιορίσει κάθε πιθανότητα μαζικών επεισοδίων μεταξύ οπαδών, όποια μορφή και αν έχουν αυτά, και φυσικά να μην αφήσει να γίνουν και στην πόλη τα "ραντεβού θανάτου" που έχουν συμβεί στην Αττική.

Κι το στοχεύει αυτό γιατί υπάρχουν ενδείξεις και στην Πάτρα για φαινόμενα που παραπέμπουν σε χουλιγκανισμό.