Το να κάνετε το μικρό σας να δοκιμάσει μια νέα υγιεινή τροφή μερικές φορές αποτελεί πρόκληση.

Ένα λάθος που κάνουν συχνά οι γονείς στην προσπάθειά τους να φάει, έστω κάτι, το παιδί, είναι ότι καταφεύγουν στα έτοιμα επεξεργασμένα τρόφιμα αντί σε φρούτα και λαχανικά.

Η καλύτερη στρατηγική είναι να ενθαρρύνετε το παιδί να σας βοηθήσει στην προετοιμασία των γευμάτων, για να δει ότι το φαγητό δεν έρχεται συσκευασμένο ή κομμένο σε μπουκίτσες στο πιάτο του.

Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν μερικές εύκολες συνταγές και διασκεδάστε μαθαίνοντας για τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα συστατικά των τροφίμων.

Θα εκπλαγείτε πόσο πιο πρόθυμα θα είναι να πειραματιστούν και δοκιμάσουν καινούργια πράγματα.

Ένα δεύτερο λάθος που μπορεί να κάνετε είναι να πιστεύετε ότι το να τρώτε υγιεινά κοστίζει πολλά χρήματα.

Αλλά αυτό είναι απλώς ένας μύθος.

Μην ξεχνάτε ότι τα εποχιακά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά και συχνά, φθηνότερα από τα εισαγόμενα ή τα κατεψυγμένα, γιατί δεν έχουν το επιπρόσθετο κόστος εισαγωγής και ψύξης.

Το Harvard Health επισημαίνει ότι, ακριβώς επειδή τα εποχιακά τρόφιμα είναι πιο πιθανό να παράγονται τοπικά, αυτό – εκτός από την τσέπη μας – επιβαρύνει λιγότερο και το περιβάλλον μας.

Επιπλέον, το να καταναλώνουμε τροφές ανάλογα με την εποχή τους είναι ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στο έργο «Υγιεινή Διατροφή», καθώς ωφελεί και την υγεία της οικογένειάς μας.

Για παράδειγμα, το να συμβαδίζουμε με την εποχικότητα των τροφίμων βοηθάει σημαντικά στη ρύθμιση του μεταβολισμού, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αυτό με τη σειρά του συμβάλλει στον έλεγχο του οξειδωτικού στρες, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως η φλεγμονή.

Πηγή: imommy