Συστατικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
900 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο
1/2 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο βασιλικό
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
8 φύλλα έτοιμα για πίτα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το ράντισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτεις το σπανάκι και το βασιλικό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη
Αφαιρείς από την εστία το τηγάνι και το αφήνεις στην άκρη
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τα αβγά και τη φέτα
Σε ένα ταψί, αρχίζεις να στρώνεις τα φύλλα πίτας, μέχρι να φθάσουν τα τέσσερα
Ραντίζεις κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο
Προσθέτεις το μείγμα με το αβγό και τη φέτα αλλά και το μείγμα από το τηγάνι
Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο
Από πάνω αρχίζεις να στρώνεις τα υπόλοιπα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο προκειμένου να σκεπάσεις την πίτα
Ψήνεις στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά
Κόβεις σε κομμάτια, το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.

Πηγή: tlife.gr