Υλικά

9 φύλλα σφολιάτας

60ml. ελαιόλαδο

130γρ. πέστο βασιλικού

70γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

250γρ. παντζάρια, μαγειρεμένα και κομμένα σε φέτες

125 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

1/4 φλιτζανιού μαϊντανό

1/4 φλιτζανιού φύλλα δυόσμου

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ºC.

Τοποθετήστε 1 φύλλο σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Αλείψτε με λάδι και τοποθετήστε από πάνω ένα άλλο φύλλο. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε μια στοίβα από 9 φύλλα και στη συνέχεια τρυπήστε τα παντού με ένα πιρούνι.

Απλώστε το μισό πέστο και πασπαλίστε με μοτσαρέλα, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών στις άκρες. Διπλώστε τις άκρες για να φτιάξετε μια κρούστα. Μεταφέρετε προσεκτικά στο προθερμασμένο ταψί και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

Βάλτε από πάνω παντζάρια και φέτα, αλατοπιπερώστε και ξαναβάλτε το στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.

Συμπληρώστε από πάνω μαϊντανό, δυόσμο, κουκουνάρι και το υπόλοιπο πέστο.

Πηγή: vita.gr