Υλικά

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

50γρ. φρυγανιά τριμμένη

50ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ρίγανη

4 ψωμάκια για μπέργκερ

Αλάτι και πιπέρι

*Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως ντομάτα, αγγούρι κ.λπ.

Για το σερβίρισμα

1 καρότο τριμμένο

λίγο λάχανο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα

100γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

Λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα

Αλάτι, πιπέρι

Πώς θα το φτιάξετε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, δημιουργούμε τέσσερα ομοιόμορφα μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με μια λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το καρότο, το λάχανο, το τυρί κρέμα και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνουμε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και από πάνω βάζουμε λίγη σάλτσα γιαουρτιού και το μπιφτέκι. Τελειώνουμε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού ακόμη. Κλείνουμε τα ψωμάκια και σερβίρουμε.

Πηγή: imommy.gr