Μπορεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να ήρθε στην Πάτρα για να εγκαινιάσει το Ρωμαϊκό Στάδιο και να παραδώσει το μνημείο, μετά το τέλος των εργασιών που έγιναν για την αποκατάσταση του, όμως την είδηση δεν την έδωσε για αυτό.

Την έδωσε για το Ρωμαϊκό Ωδείο. Πρόκειται για το έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του Ρωμαϊκού Ωδείου το οποίο εντάχτηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027 και πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που στην ουσία ενώνει το Ρωμαϊκό Ωδείο με το Ρωμαϊκό Στάδιο, μεγαλώνοντας την επικράτεια των αρχαιολογικών χώρων των δύο αυτών μνημείων της Ρωμαϊκής εποχής και δίνει μια άλλη διάσταση στον αρχαιολογικό «στόλο» της Πάτρας.

Η Πάτρα μέσα από την ανάδειξη και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Ρωμαϊκού Ωδείου, αποκτά έναν ενοποιημένο αρχαιολογικό χώρο εντός του ιστορικού της κέντρου, με ότι αυτό σημαίνει για την τουριστική δυναμική που μπορεί να της δώσει στο μέλλον.


Σε συνδυασμό με την ανάπλαση της Άνω και της Κάτω Πόλης η Πάτρα αλλάζει πλέον τον τουριστικό και πολιτιστικό της χάρτη, έχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον αστικό περιηγητικό τουρισμό και στο city break, στις δύο βασικές μορφές, δηλαδή τουρισμού, που στοχεύει.

Θυμίζουμε ότι το Ρωμαϊκό Ωδείο που είναι κλειστό εδώ και δύο καλοκαίρια αναμένεται να είναι έτοιμο το ερχόμενο και δεν θα αποτελεί πλέον έναν χώρο μόνο για θέατρα και παραστάσεις, αλλά θα είναι ένας πόλος έλξης για τουρίστες αφού το έργο που είναι σε εξέλιξη θα το έχει αναδείξει και αρχαιολογικά.

Μιλάμε έτσι για τρία έργα που το ένα συμπληρώνουν το άλλο και λόγω της σημασίας των μνημείων, αλλά και λόγω της θέσης τους, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο να γίνει η Πάτρα ένας τουριστικός προορισμός.