Στο 30% με 35% πάνω είναι οι τιμές στα ξενόγλωσσα βιβλία, γεγονός που έχει γίνει αισθητό σε αρκετούς γονείς που καλούνται να προμηθευτούν και να αγοράσουν τα βιβλία αυτά για τα φροντιστήρια των παιδιών τους.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες του κλάδου των βιβλιοπωλείων που έχουν εντοπίσει και αυτοί από την πλευρά τους τις «τσουχτερές» αυτές τιμές, το όλο θέμα δεν ξεκινάει από αυτούς, αλλά από τους εκδοτικούς οίκους.

Οι εκδοτικοί οίκοι που εκδίδουν ξενόγλωσσα βιβλία έχουν επιβάλλει τη σημαντική αυτή αύξηση στην τιμή, αναγκάζοντας τους βιβλιοπώληδες να αγοράζουν ακριβά από αυτούς και κατά συνέπεια να τα πωλούν και οι ίδιοι στις αντίστοιχες τιμές.

Μάλιστα στη περίπτωση των ξενόγλωσσων βιβλίων οι αυξήσεις είναι τέτοιες που δεν μπορούν να απορροφηθούν από τα μαγαζιά. Με αυτά όμως και αυτά το κόστος στη τσέπη για ένα γονέα που στέλνει το παιδί του στο φροντιστήριο για να μάθει μία ξένη γλώσσα, ανεβαίνει σημαντικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος του κόστους των βιβλίων αυτών για ένα παιδί που μαθαίνει αγγλικά ξεκινάει πλέον από τα 60 με 70 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 100 με 120, ανάλογα με το επίπεδο.

Σκεφτείτε δηλαδή τα χρήματα που θα χρειαστεί μια οικογένεια μόνο για τα βιβλία αν έχει παιδιά που θέλουν να μάθουν και μία δεύτερη γλώσσα.

Κάτι που κάνουν πλέον πολλές οικογένειες για τα παιδιά τους, θεωρώντας ότι τα αγγλικά πλέον δεν φτάνουν για την πλήρη εκπαίδευση και για την προετοιμασία τους στο να βγουν στην αγορά εργασίας.