Πάνω από 200 είναι τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αχαΐας, με τις ελλείψεις αυτές να έχουν ήδη δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους δασκάλους και στους νηπιαγωγούς, αλλά και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί πιέζουν τόσο την πρωτοβάθμια, όσο και το υπουργείο Παιδείας, να προχωρήσουν στις ανάλογες ενέργειες, έτσι ώστε στο δεύτερο κύμα προσλήψεων των αναπληρωτών να καλυφθούν κατά το μέγιστο βαθμό τα κενά αυτά.

Αυτό ήταν και το νόημα της κινητοποίησης που έκανε ο σύλλογος των δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας, κινούμενος στο πλαίσιο της απόφασης που πήρε η ΟΛΜΕ, κάνοντας τρίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της πρωτοβάθμιας.

Η κάλυψη των κενών αυτών που υπάρχουν όχι μόνο στην Αχαΐα, αλλά σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της επικράτειας, μπορεί να γίνει με τις αντίστοιχες ενέργειες από το υπουργείο Παιδείας αφού το κακό ξεκινάει από τα μειωμένα κονδύλια που εξακολουθούν να δίνονται στην παιδεία.

Ειδικότερα στην ειδική αγωγή, δηλαδή στην παράλληλη στήριξη, στα τμήματα ένταξης και στα ΖΕΠ τα κενά είναι εκατοντάδες. Στην Αχαΐα  «αγγίζουν» τα 150 και δημιουργούν θέμα σε γονείς και σε παιδάκια που έχουν διαφόρων ειδών μαθησιακές δυσκολίες και ήλπιζαν στην επιπλέον στήριξη που τους έχει ορίσει το ΚΕΔΑΣΥ.

Μένει να δούμε από την ερχόμενη εβδομάδα που θα ξεκινήσει η διαδικασία για το δεύτερο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών κατά πόσο θα καλυφτούν τα κενά στην ειδική αγωγή, τόσο στην Αχαΐα, όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια.