Συστατικά

200 γρ. βούτυρο σε κύβους
2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
10 γρ. σκόνη κακάο
10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
80 ml σιρόπι σφενδάμου
6 αυγά
80 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτεις το κακάο. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου.
Σε ένα μίξερ, χτυπάς πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά.
Προσθέτεις το 1/3 από το μείγμα αυγών σε εκείνο του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.
Προσθέτεις και το αμύγδαλο σκόνη μαζί με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και συνέχισε να ανακατεύεις προσεκτικά.
Ρίχνεις το τελικό μείγμα στο ταψί και ψήνεις για 55 λεπτά, κάνοντας παράλληλα μικρές τρύπες με ένα πιρούνι.
Την αφήνεις λίγο να κρυώσει, μοιράζεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις.

Πηγή: tlife.gr