Ο κύβος ερρίφθη και η πολυκατοικία απέναντι από την κεντρική πύλη του Σκαγιοπουλείου θα ανασκευαστεί και θα γίνει ένας χώρος φοιτητικών κατοικιών.  

Ο στόχος έτσι που είχε θέσει εξ αρχής το διοικητικό συμβούλιο του Σκαγιοπουλείου Ορφανοτροφείου Πατρών για την αξιοποίηση του ακινήτου αυτού μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης και της ανεύρεσης ενός επενδυτή που να αναλάβει το κτίριο, προχωρώντας όπως νομίζει αυτός στην εκμετάλλευση του, επιτεύχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο επενδυτής που έδειξε ενδιαφέρον υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές θα προχωρήσει στην ανασκευή της τριώροφης πολυκατοικίας απέναντι από την κεντρική πύλη του Σκαγιοπουλείου, με στόχο την δημιουργία φοιτητικών κατοικιών.

Η εταιρεία που συμφώνησε και αναλαμβάνει την αξιοποίηση και την διαχείριση του ακινήτου είναι η ΜyFlat IKOS IKE (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας) και ανήκει στον ευρύτερο όμιλο της Meccanica Group Α.Ε. με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ επιχειρηματίας είναι ο Βαγγέλης Ρετζέπης.


Η διάρκεια της μίσθωσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι 49 έτη, ενώ το ύψος του μισθώματος που θα καταλαμβάνει ο επενδυτής στο ίδρυμα, φτάνει τα 5.100 ευρώ τον μήνα.

Ο επενδυτής ανευρέθηκε μέσα από τον δεύτερο διαγωνισμό που βγήκε στον «αέρα» από το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο (τον περασμένο Απρίλιο) αφού ο πρώτος που είχε γίνει, έχοντας ως βασικό του όρο την μακροχρόνια μίσθωση (τον περασμένο Δεκέμβριο) ήταν άγονος.

Έτσι η τριώροφη πολυκατοικία με τα 20 διαμερίσματα που τα τελευταία χρόνια μαραζώνει, θα αποκτήσει και πάλι ζωή, με τον επενδυτή να τρέχει πλέον τις μελέτες, έχοντας πάρει ζεστά το όλο θέμα, κάτι που δείχνει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το ίδρυμα πλέον βρήκε ένα σταθερό εισόδημα για τα επόμενα χρόνια, ενώ το όλο έργο θα δώσει μια άλλη πνοή σε όλη την περιοχή του Σκαγιοπουλείου.