Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο της Ten Brinke στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, στο κτίριο του πρώην Σταυριανού, σε ένα ιστορικό σημείο για την περιοχή που για πολλούς έχει συνδεθεί με την νιότη τους και τα νεανικά τους χρόνια.

Οι εργασίες είναι συνεχείς και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους, αναμένεται να είναι έτοιμη η βάση του νέου εμπορικού κέντρου που στήνεται, η οποία θα στεγάσει ένα μεγάλο κατάστημα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας που προέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν επάνω από το σούπερ μάρκετ οι χώροι που θα φτιαχτούν εκεί θα είναι για μισθώματα γραφείων ή και διαμερισμάτων ή αντίθετα για την ενοικίαση εμπορικών μαγαζιών.

Σημασία έχει ότι ο χώρος αυτός αξιοποιείται μετά από πολλά χρόνια και είναι σίγουρο ότι θα δώσει μια άλλη πνοή στην πλατεία, σε μία πλατεία που το έχει ανάγκη αφού τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί από κάθε πλευρά και έχει μειωθεί η εμπορική της αξία.

Σημειώνουμε ότι μαζί με τον χώρο του πρώην Σταυριανού, στο όλο έργο για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου περιλαμβάνεται και ο χώρος του πρώην Ανέστη, ενός άλλου θρυλικού καφενείου των Υψηλών Αλωνίων που είχε μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Τα δύο καφενεία μαζί με την Αλάμπρα και το καφενείο του Οικονομόπουλου αποτέλεσαν σημεία αναφοράς για τα Ψηλαλώνια, καθώς θεωρούνταν παραδοσιακά καφενεία, σύμβολα μιας άλλης εποχής και μιας διαφορετικής μορφής εστίασης που πλέον δεν υπάρχει.

Ειδικότερα η γωνία του Σταυριανού και του Ανέστη έχει να λειτουργήσει από τις αρχές της χιλιετίας, μένοντας γιαπί για πάνω από δύο δεκαετίες. Θυμίζουμε ότι στην απέναντι ακριβώς γωνία, ο χώρος του καφέ "Ελληνικόν", έχει κλείσει και πλέον έχει μπει ενοικιαστήριο.