Ήταν original τα σκουπίδια ή σικέ; Ιδού το ερώτημα. Λίγο μετά το Run Greece που έγινε στην Πάτρα και ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου την περασμένη Κυριακή, ανέβηκαν κάτι φωτογραφίες, με τους κάδους γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης να είναι τίγκα στο σκουπίδι.

Γεμάτοι οι κάδοι και να ξεχειλίζουν. Η εικόνα αυτή σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς. Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής η εικόνα αυτή είναι σικέ επί της ουσίας ή κάποιος φρόντισε να την…. σκηνοθετήσει αφού οι κάδοι της πλατείας τα ξημερώματα της ίδιας μέρας που θα γινόταν το Run Greece, είχαν καθαριστεί από τους εργαζόμενους του δήμου.

Πώς είναι σικέ; Πηγαίνοντας σκουπίδια στους κάδους ή μεταφέροντας γεμάτους κάδους στην πλατεία, με στόχο να πλήξει την δημοτική αρχή. Η άλλη εκδοχή, σύμφωνα πάντα με τους κύκλους αυτούς, είναι ότι οι εικόνες αυτές έχουν επεξεργαστεί και είναι προϊόν μοντάζ. 

Το ερώτημα είναι το εξής: Μην είδατε κανέναν υποψήφιο με σακούλες απορριμμάτων στα χέρια ή να σπρώχνει τίποτα κάδους προς την πλατεία. Καλοπροαίρετα ρωτάμε. Γιατί εμείς δεν έτυχε να περνάμε από την πλατεία. Εκτός πια αν βγαίνουν φαντάσματα. Κι ένα είναι το σίγουρο στην όλη υπόθεση. Κάτι μυρίζει….